Billigt bredband pensionär

Att det finns billigt bredband har vi redan konstaterat, men hur ser det ut för seniorer och pensionärer, finns det några säregna och riktade erbjudanden mot dessa målgrupper? Oja, om det finns! I den här artikeln tänkte vi dels presentera ett par aktörer som erbjuder schyssta seniorrabatter ihop med en liten guide som förhoppningsvis hjälper dig som pensionär att navigera rätt!

Lista över billigt bredband för pensionärer & seniorer:

1. Telenor –
Billigt bredband för pensionärer

Billigaste bredband: 249kr i månaden
✅ Obegränsad surf: 299kr i månaden.

Hos Telenor finner du en mängd olika varianter av bredband. Denna operatör är både väletablerad och känd i Sverige. Dessutom få med negativa omdömen. Priserna är helt klart konkurrenskraftiga och kunder bjuds på både billiga bredband och schyssta tilläggstjänster.
100 Mbit/s – 1000 Mbit/s
Pris: 299kr upp till 599kr /mån
“Billigaste bredbandet via fiber”

2. Chili Mobil –
bästa mobila bredbandet

Billigaste bredband: 149kr i månaden
✅ Fri surf: 299kr i månaden

Chili Mobil erbjuder mobilt bredband till dig som är ute efter ett flexibelt paket. Det billigaste abonnemanget ligger på 149kr, vilket såklart är bra. Men! Om du ökar investeringen till 299kr i månaden kan du ta del av fri surf! Vilket är väldigt billigt.

3. Hallon –
Billigaste mobila bredbandet

Billigaste bredband: 49kr i månaden
Obegränsad surf: nej, 200GB är största paketet.

Hos abonnemangsoperatören “Hallon” finner du marknadens (utan tvekan) billigaste mobila bredband. Hastigheterna är inte de bästa, men uppkopplingen är stabil och fungerar utmärkt för streaming och annan typ av surf.
Ingen bindningstid
Spara surf!
Hastigheter: 7-34 Mbit/s

“Billigaste mobila bredbandet”

4. Ownit –
Bredband via fiber + TV-paket

Billigaste bredband: 169kr
Surfmängd: obegränsat

Ownit levererar marknadens billigaste fiberbredband, åtminstone av de kandidaterna som vi har jämfört och testat. Operatören har goda omdömen på nätet! Man kan säga att operatören är komplett, eftersom du även kan köpa till ett TV-paket.
10 Mbit/s – 1000 Mbit/s
Pris: 169kr – 669kr /mån
“Bästa prestanda”

5. A3 –
Mobilt & Fiberbredband.

Billigaste bredband: 249kr i månaden
Obegränsad surf: nej, 200GB är största paketet.

A3 är en relativt ny aktör på marknaden – de ska dock inte underskattas. A3 kanske inte erbjuder den billigaste lösningen för bredband, däremot levererar de ett mobilt bredband av kaliber. Är du på jakt efter ett prisvärd men kraftfullt bredband – är detta en operatör för dig.
100 Mbit/s – 1000 Mbit/s
Pris: 319kr – 649kr /mån
“Prisvärt”

6. Tre
– Mobilt bredband & Fiber

Billigaste bredband: 149kr i månaden
✅ Fri surf: 399kr i månaden.

Hos Tre får du ett ganska schysst mobilt bredband – till ett överkomligt pris. Är du däremot intresserad av
fri surf kommer du att behöva betala lite mer. Just nu ligger nämligen det obegränsade surfpaketet på 399kr. Dock erbjuds du något snabbare hastigheter än konkurrenterna.

Hitta det ett billigt bredband – som pensionär

bild på billigt bredband för pensionär

Termen bredband har en mångfacetterad betydelse, detta blir särskilt påtagligt när det kommer till diverse undergrupper till internetuppkopplingen. Idag kan man få sitt bredband genom 4G, Fiber och ADSL. Varav fiber är den vanligaste och mest stabila lösningen, medan 4G ofta blir den billigaste.

Nedan finner du en guide över vad du som senior eller pensionär bör ha koll på & hur du gör för att teckna det ett billigt bredbandet idag. Poängen är att ge en övergripande bild på vad det finns för valmöjligheter tillsammans med lite baskunskap som gör ditt val enklare.

Ovan, har vi listat de billigaste bredbanden för seniorer just nu. Men innan du bestämmer dig för att köpa ett bredband kan det vara bra att ha koll på en del saker.

Möjligheter i mitt område

Bredband är geografiskt betingat, vilket innebär att du inte bara kan välja och vraka. Snarare bör du först och främst ha koll så att det valda bredbandet överhuvudtaget har täckning i ditt område. Detta är särskilt viktigt om du bor i hus.

Dock finns det vissa typer av bredband som inte är lika kräsna, exempelvis, om du använder dig 4G. Då behöver du egentligen bara en någorlunda täckning (information finns i regel på operatörens hemsida).

Är du intresserad av att införskaffa bredband med fiber kan det vara bra att dubbelkolla så att aktören kan leverera bredband i ditt område. Om du däremot bor i ett område som inte omfattas av fiber finns det andra bra alternativ som du kan ta till. Ett exempel är att köpa ett bredband som levererar internetuppkoppling genom 4G / 5G.

Mobilt bredband (4G / 5G)

Om du är intresserad av flexibilitet är förmodligen 4G en bra lösning för dig. Anledningen till det har att göra med att du kan ta med dig bredbandet lite överallt. Om du exempelvis jobbar remote, eller om du spenderar mycket tid på landet. Sedan finns det givetvis andra fördelar med att välja ett 4G abonnemang.

Du behöver i regel inte oroa dig för om operatören kan leverera bredband till ditt område eller hus. Tvärtom! Om du köper ett bredband med 4G kan du njuta av ditt mobila bredband överallt, utan att bry dig om avtal eller fiberanslutningar. Dessutom, har hastigheterna ökat rejält på väldigt kort tid. Det är därför möjligt att få en blixtsnabb internetanslutning även med 4G.

Hur snabbt bredband behöver jag som senior?

Att hitta ett bredband som går snabbt är såklart fördelaktigt. Däremot, kan det vara direkt överflödigt att gå efter det snabbaste alternativet. Även om det finns en generell ökning bland användande och framförallt anslutna enheter per hushåll, är det många som investerar för mycket pengar i alldeles för ’snabba’ bredband.

Detta har givetvis en direkt påverkan på hur billigt bredband du kommer hitta. Se därför till att identifiera dina behov och därefter formulera en strategi baserat på dessa. Du vill givetvis åt en snabb nedströmshastighet tillsammans med uppström. Detta eftersom det blir allt vanligare att vi sparar och laddar upp mycket på diverse molntjänster.

Nedan finner du ett par frågor som du bör svara på innan du bestämmer dig för hastigheten på bredbandet.

  • Hur många enheter kommer vara anslutna?
  • Vad ska jag använda mitt bredband till?
  • Hur många personer bor i hushållet?
  • Hur mycket data kommer jag att använda i månaden?
  • Finns det täckning där jag bor?

Om man är osäker på vilken bredbandsleverantör man ska välja, bör man givetvis gå efter de lite mer etablerade aktörerna. Även om det finns en hel del nya och innovativa operatörer på marknaden, är oftast leverantörer som Telenor, Ownit och A3 de bästa valen.

Erbjudanden & rabatter för pensionärer & seniorer

Oftast kan man få ned månadskostnaden genom att sammanstråla både bredband och ett bra erbjudande eller rabatt. Det positiva är att de flesta bredbandsleverantörer även sysslar med att ge schyssta rabatter till just pensionärer, vilket leder till att du kan navigera efter vilket bredbandsbolag som ger dig det bästa priset.

Seniorrabatter brukar dock vara ganska säsongsbetingade, oftast brukar erbjudanden vara ganska kortvariga. Det bästa sättet att ta del av dessa erbjudanden är helt enkelt genom att börja jämföra en del bredbandskandidater.